Snormaal – een Normaal-tribute band met maar één doel: FEEST!! Oftewel in Normaal termen: Høken, Brekken en Angoan. Ze spelen alle klassiekers van de Achterhoekse band Normaal. Nummers die haast iedereen van voor tot achter mee kan zingen, iets wat natuurlijk garant staat voor een goed feest met veel bier en her en der een pluk stro.

Vanaf de eerste noot is de energie voelbaar in de zaal, en zo niet, dan brengt Snormaal die er wel in. Want als er één ding onmogelijk is, dan is het: stilstaand høken. Dat kan gewoon niet. Dus probeer het ook maar niet. Gas d’r bi-j!

Snormaal høkt al sinds 2005 in deze originele bezetting. Dat ze op elkaar zijn ingespeeld, dat mag onderhand ook wel. En dat hoor je, dat zie je en dat voel je.

Biografie Snormaal

Heb je behoefte aan een serieuze biografie van ons. Voor de krant of zo? Lees dan vooral verder:

Wie denkt aan Normaal denkt in eerste instantie aan Oerend Hard en wanneer het graven in het geheugen wat verder vordert zal ook de term Høken, Brèkken en Angoan verschijnen. Deze krachttermen hebben ook zeker betrekking op de Normaal-tributeband Snormaal. Op het podium wordt alle schroom overboord gegooid en werken alle vezels in de lichamen van de vier leden op volle toeren om in korte tijd de zaak aan het Høken te krijgen.

Vanaf het eerste begin van Snormaal in 2005 groeide de kwaliteit van de muziek hand in hand met de kwantiteit. Dit zorgt ervoor dat het repertoire inmiddels zo sterk is gegroeid dat niet één optreden hetzelfde is en de speellijst elk optreden weer anders is. 

De optredens groeiden van voorprogramma tot avondvullende hoofdact. Behalve muzikale kwaliteit staat ook de sfeer hoog in het Snormaalvaandel. De onderlinge lol tussen de bandleden wordt overgebracht op het publiek dat onmogelijk kan blijven stilstaan. Want dat is wat høken, brekken en angoan!

Naarmate de kwaliteit groeide, gebeurde ditzelfde met de reikwijdte van Snormaal. Ze zijn de gemeentegrens al lang vergroeid, aan de provinciegrenzen wordt flink geknaagd en de landgrens komt al akelig dichtbij.

Maar al deze woorden zeggen veel minder dan een eigen oordeel en dit kan alleen maar door Snormaal een keer te komen bekijken of uit te nodigen om hun kunsten te komen vertonen. Waarschijnlijk zal bij het horen van Oerend Hard dan niet alleen aan Normaal worden gedacht maar ook aan besnorde tribute: Snormaal.